Atmosfären i Washington skiljer sig rejält från New York. Den här äkta storstadskänslan som på många sätt kännetecknade New York saknas helt. Det är turister överallt, både amerikanska och utländska. Alla dessa trevliga New York-bor som spontant gick fram till oss när vi stod och såg förvirrade ut i gathörn, tunnelbanan eller på någon restaurang har vi inte sett skymten av i Washington. Kim förklarade känslan väldigt bra när han sa att Washington är en stad som saknar själ.

Idag har vi tittat på paraden som ordnas här som en del i firandet av nationaldagen. Den bestod till hälften av “Marching Bands” från hela landet som spelade marschmusik och till andra hälften en väl varierad kompott av allt möjligt; Miss DC, någon lokal Mustang-klubb, vetaranbilar och sist men inte minst Hare Krishna med någon överpyntad vagn som drogs med handkraft av ett större antal flummigt klädda anhängare.

Det är dessutom en väldig aktivitet på diverse utryckningsfordon; polisbilar, brandbilar och ambulanser. Första natten vaknade flera av oss titt som tätt från ljudet av sirener.

Nedan följer resans första gruppbild. Tagen någon gång runt 10 på kvällen från vårt hostels terass.

The gang

Advertisements