… träffade vi i det lilla samhället Post i Texas. Efter en snabb lunch strosade vi ner längs Posts huvudgata för att insupa den lokala atmosfären. Posts huvudgata ser ut som huvudgator i Texashålor gör i stort; bail bonds-kontor varvas med barbershops, gamla, igenbommade biografer och “antiques-shops”. Det var i en sådan antikvitetsaffär vi alla var nära på att förgås i ett svart hål. Det svarta hålet tillhörde en trevlig texan vid namn Alton Frazier, och knäckte tydligen extra som karlns mun.

En efter en försvann vi in i butiken “Rockin K Outfitters” och alla fastnade vi i ägaren Altons storm av berättelser om Texas, amerikansk politik, indianer och allt däromkring. Altons sätt att prata gjorde det nästan omöjligt att avbryta. Hans historier gick alla in i varandra och han var så ivrig att dela med sig av sin visdom att man kunde tro att han aldrig träffat ett par fungerande öron förut. Efter nästan en timme lyckades vi med nöd och näppe slita oss från det svarta kakhålets gravitation och kunde, fullastade med Texashistoria och antika indianpilspetsar, ta oss till vår bil för att fortsätta vår färd mot Santa Fe.

Nära-döden-upplevelsen till trots var det ett fantastiskt möte med en riktig texan som nog kommer  leva kvar i våra minnen ett tag. Om inte annat kommer skavsåren i öronen påminna oss.

Tack, Alton!

Advertisements