Efter en horribel natts campande med vansinnig luftfuktighet, värme, insekter och, inte att förglömma, alligatorer, nådde vi äntligen Austin, denna intellektets oas i den hjärntorka som är Texas.

Invånarna i denna stad är genomsnittligt mycket yngre och ett antal storlekar mindre än vad vi sett i övriga Texas. De är faktiskt riktigt snygga och smärta.

Matt, en ung gammal kollega till Kim, som råkar bo i Austin, upplät generöst sin lägenhet åt sex slitna svenskar och visade oss runt i staden. En av höjdpunkterna var helt klart butiken ‘Whole Foods Market’ som har ekologisk och närodlad mat som koncept med mycket vegan- och vegetarianmat. En mycket god nyhet för Niklas, som annars kanske räknat med en mycket spartansk diet i USAs köttigaste stat.

I övrigt var Austinvistelsen en tid för återhämtning. Några snabba öl på Matts favoritpub The Ginger Man på lördagskvällen följdes av en tung natts sömn på ovan nämndas golv. Söndagen gick i färre knop än en indianlös kanot i motvind. Efter en Breakfast Taco på Whole Foods bar det av till Uncle Billy’s BBQ får att se finalen mellan Spanien och Holland. Efter filmstjärnan Iniestas, förvisso snygga, avgörande mål drog vi vidare till källvattenbadet Barton Springs för resas första simtur. Galet skönt och svalkande i den tropiska jävla hettan. Sent på kvällen lämnade vi till sist vår fantastiske värd Matt och startade resan mot Santa Fe med att i en liten håla vid namn Saratoga ta in på ett litet motel som kunde vara hämtad från vilken “cross country-film” som helst.

Om Santa Fe är hälften så intressant som vi fått höra kommer vi nog vara glada, men efter Austin är ribban lagd ganska högt.

Tack, Matt!

Advertisements